آجاک - acak آینده پژوهی

ابداع روشی جدید برای پاکسازی زباله های فضایی درحال چرخش

ابداع روشی جدید برای پاکسازی زباله های فضایی درحال چرخش

آجاک: پژوهشگران با بهره گیری از آهن ربای درحال چرخش روش جدید برای پاکسازی زباله های درحال چرخش فضایی ابداع کردند.


به گزارش گروه آموزش ایرنا از پایگاه اینترنتی ساینس دیلی، بیش از ۲۷ هزار تکه زباله فضایی بزرگ تر از اندازه یک توپ بازی سافت بال وجود دارد که هم اکنون به دور زمین می چرخند و با سرعت ۱۷ هزار و ۵۰۰ مایل در ساعت (۲۸ هزار و ۱۶۳ کیلومتر بر ساعت) حرکت می کنند؛ این سرعت به اندازه ای زیاد است که یک تکه کوچک این زباله ها می تواند به ماهواره یا فضاپیما لطمه برساند.
در نتیجه اگر سازمان های فضایی بخواهند موشک یا ماهواره های بیشتری را به مدار پرتاب کنند، پاکسازی این زباله های فضایی یک کار مهم خواهد بود.
جیک جی. ابوت استاد مهندسی مکانیک از دانشگاه «یوتا» در آمریکا که سرپرستی پژوهشگران این مطالعه را بر عهده دارد، روشی را برای دستکاری زباله های فضایی درحال گردش با بهره گیری از آهنرباهای درحال چرخش ابداع کرد.
با استفاده از این فنآوری، ربات ها می توانند روزی به آرامی این ضایعات را به یک مدار درحال فرسایس حرکت دهند یا بدون این که واقعاً به آن دست بزنند، آنها را به اعماق فضا برانند. همین طور ربات ها با استفاده از این فنآوری می توانند اجسام ناکارآمد را تعمیر کنند تا عمرشان را بالا برند.
این تحقیق در مقاله ای تحت عنوان «دستکاری مغناطیسی ماهرانه اجسام غیر مغناطیسی رسانا» که در این ماه در مجله علمی نیچر Nature انتشار یافته است، به تفصیل آمده است. این فناوری شامل حرکت اجسام فلزی و غیر مغناطیسی در فضا با آهنرباهای درحال چرخش است.
ابوت استاد مهندسی مکانیک در دانشگاه یوتا اشاره کرد: هنگامی که زباله های فلزی در معرض یک میدان مغناطیسی متغیر قرار می گیرند، الکترون ها در حلقه های دایره ای در داخل فلز به گردش در می آیند، مانند زمانی که فنجان قهوه خودرا می چرخانید که موجب می شود قهوه درونش به اطراف بچرخد.
وی اضافه کرد: این فرآیند، تکه زباله را به یک آهنربای الکتریکی تبدیل می کند که گشتاور و نیرو به وجود می آورد و به شما امکان می دهد که بدون چنگ زدن فیزیکی، آنها را کنترل کنید.
در حالی که ایده استفاده از این نوع جریان های مغناطیسی برای دستکاری اجسام در فضا جدید نیست، اما روشی که ابوت و همکارانش ابداع کردند، این است که استفاده از چندین منبع میدان مغناطیسی بصورت هماهنگ به آنها اجازه می دهد تا اجسام را در ۶ درجه حرکت همچون چرخش آنها حرکت دهند. این در حالیست که تا قبل از این تنها یک درجه حرکت مانند هل دادن آنها شناخته شده بود.
محققان با بهره گیری از این دانش جدید، برای مثال می توانند از چرخش وحشیانه یک ماهواره لطمه دیده جلوگیری نمایند تا آنرا تعمیر کنند، موردی که قبلاً امکان پذیر نبود. این روش همین طور به پژوهشگران اجازه می دهد تا اجسامی را که خصوصاً شکننده هستند، دستکاری کنند.
این در حالی است که یک بازوی ربات می تواند به یک جسم لطمه برساند برای اینکه پنجه آن به یک قسمت از آن نیرو وارد می کند، اما این آهنرباها نیروی ملایم تری را به کل جسم وارد می کنند تا به هیچ بخشی لطمه نرسد.
به گفته استاد دانشگاه یوتا این پروسه تازه کشف شده را می توان با یک آهنربای چرخان بر روی یک بازوی رباتیک، یک آهنربای ثابت که میدان های مغناطیسی درحال چرخش ایجاد می کند، یا یک آهنربای الکتریکی فوق رسانا درحال چرخش مانند آنچه در اسکنرهای ام آر آی MRI استفاده می شود، مورد استفاده قرار داد.
ابوت معتقد می باشد که این اصل دستکاری اجسام فلزی غیر مغناطیسی با آهنربا می تواند کاربردهایی فراتر از پاکسازی زباله های فضایی داشته باشد.


منبع:

1400/08/13
20:29:10
0.0 /5
601
تگها: اینترنت , پژوهش , سازمان , فناوری
این مطلب آجاک را پسندیدید؟
(0)
(0)

تازه ترینهای مرتبط
نظرات بینندگان در این باره
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
آجاک : آینده پژوهی